Inget att lägga tid på – vågar jag skriva

Inget att lägga tid på – vågar jag skriva

Två helt olika romaner har jag läst den senaste veckan.  De döda av Christian Kracht och Du lever i mig av Kajsa Grytt (båda recenserade i Svd, därför beställde jag dem på biblioteket och har läst dem.  De döda är en otäck roman.  Kracht skapar en dödlig, oförsonlig stämning från -30talet, både i Berlin och i Japan. storyn får mig i sin totala hårdhet att tänka på Sjömannen som föll i onåd hos havet. Det finns inget människovärde. Jag känner mig nästan upplöst av att ha läst den, MEN språket är förödande vackert. Skulle kunna läsa om den bara för språket.

Den andra romanen Du lever i mig av Kajsa Grytt väljer jag att inte skapa en egen sida om. Djup som en plaskdamm, ja faktiskt pekoral. Den kallas säkert ”feelgood”, Lägg inte tid på den!

Jag måste nog kolla mer noggrant vem som skriver recensionen!

SparaSpara