Jag sögs oemotståndligt in i den här romanen.

Jag sögs oemotståndligt in i den här romanen.

Så härligt det är att återigen få uppslukas så som jag gjorde när jag var ung. Inte ofta det händer, men Swede Hollow är en sådan roman.

Den utspelar sig i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet och kretsar kring en svensk familj som utvandrat till Amerika, pga något fadern gjorde i Sverige.  Det låter inte så upphetsande, men Ola Larsmo drar in mig i deras liv, tankar och relationer på ett sällsynt sätt. Jag är fast – med stor glädje. Fryser med dem, hungrar, längtar och strävar, anpassar sig eller gör motstånd, jobbar och sliter. Och i slutänden är det en tillfällighet att de hamnar där de gjorde.

En modernare version av Vilhelm Mobergs Utvandrarna eller en vuxenversion av Laura Ingall Wilders, Lilla Huset-böckerna är en kortfattad resumé över var boken befinner sig.

En riktigt härlig läsupplevelse! Ola Larsmo har en sådan,  både respekt- och kärleksfull omtanke om sina karaktärer.