Störst av allt, Malin Persson Giolito

Störst av allt, Malin Persson Giolito
En rättegångsthriller
Wahlström & Widstrand

Störst av allt handlar om det rättsliga efterspelet av en skolmassaker i Djursholm (mkt fin del av Stockholm). Maja, huvudpersonen, och den enda överlevande i klassrummet där massakern skedde sitter från början i häktet, på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon kommer också från Djursholm. Hennes far anlitar stjärnadvokaten som deklarerar att detta är hans sista klient.

Det är 366 sidor utdrag ur rättegångsförhandlingarna i domstolen varvat med Majas tankar om vad som hände, pojkvännen, sina föräldrar och övriga omvärlden.

Som rättegångsbeskrivning är den helt trovärdig (granskad av advokat Peter Althin) och rätt intressant, som story en sorts svart Solsidan. Varför den kallas ”thriller” förstår jag inte alls.  Men jag ska också erkänna att efter 75 sidor tänkte jag, när blir det spännande? Så jag läste de sista 75 sidorna och utgången var precis så förutsägbar som Askungen eller Doktor Thorne (som gått på TV nu julen 2016).