Koppla av med något lättare ibland!

Koppla av med något lättare ibland!

Då och då får jag böcker att läsa av väninnor som tycker jag läser för svåra böcker. Kvinnan på tåget av Paula Hawkins är en sådan bok.

I Kvinnan på tåget sitter – som titeln anger – en kvinna på ett tåg till och från arbetet och fantiserar om ett ungt par som bor i ett hus längs järnvägsspåret. Snart får du veta att även hon bott i ett likadant hus på samma gata. Hennes man lämnade henne för en annan och han bor kvar i huset med den nya hustrun. Det visar sig rätt snart att paret som kvinnan, Rachel, fantiserat om har kopplingar till den f d mannen och nya hustrun. Rachel dricker för mycket alkohol, anses labil av omgivningen och kan inte släppa sin f d man. I sina fyllor och mardrömmar får hon minnesfragment som i vaket tillstånd blir till frågor hon försöker få svar på. Naturligtvis är det inte som du föreställs och hemska saker händer. Men så är ju thrillers.

Kvinnan på tåget är lättläst, en riktig blandvändare och har bra psykologiska porträtt av snedvridna mänskliga beteenden.