Upptäckten av currywürsten

Curry 2Upptäckten av currywürsten. Nu har jag läst ytterligare en underbar läspärla av Uwe Timm! Finstämt och kärleksfullt berättat om hur ett liv kan gestalta sig.
Och – en perfekt bok att ta med istället för sedvanlig blomma eller vinflaska. Givna trevliga uppslag för samtal! Säg den svensk som inte har ett förhållande till korv? Ugnsbakad falukorv med senap och ostskivor? Kanske det första vi lagade när vi flyttat hemifrån? Och hur kommer man på att blanda curry och ketchup??? Pepparkakor och ädelost? (Fast det tror jag kommer från Frankrike. De har ett översött bröd som mjuk pepparkaka som de grillar och äter ädelost till. Och har det hänt att du och ni suttit och pratat om annan mat när ni ätit gott hos någon? Inte?

Varför är inte Uwe Timm mer känd i Sverige? Ofattbart. Han skriver sådana underbara läsupplevelser. Inte stora och omfattande, men sublima.

Mer att läsa finns bakom länken överst.